Afrikaanse keuken

Keukengerei
Kooktechnieken

Kruiden en specerijen
Sauzen · Soepen
Vlees · Vis
Groente · Fruit
Kaas · Pasta
Drank · Andere ingrediënten
Nagerechten

Westers · Latijns-Amerika
Caribisch · Indiaans
Aziatisch · Indiaas
Thais · Midden-Oosten
Mediterraan · Afrikaans
Polynesisch · Chinees
Filipijns

Oud-Egyptische keuken
Oud-Romeinse keuken
Middeleeuwse kookkunst

Horeca
Wikibooks-kookboek

Portaal   Eten & Drinken

De Afrikaanse keuken is de keuken van het Afrikaanse continent, vaak wordt hierbij ook de keuken van het Midden-Oosten gerekend. De Afrikaanse keuken is beïnvloed door zowel drie grote wereldgodsdiensten, christendom, Islam en in sommige gebieden is er ook een sterke Joodse invloed als de lokale religies. Andere invloeden op de Afrikaanse keuken zijn het warme (vaak woestijn)klimaat, en de slechte levensomstandigheden in het merendeel van de landen, dit leidt tot een arme keuken met veel stoofgerechten.

De ingrediënten beslaan een groot spectrum, van granen(brood) en couscous in het Noorden, over yams, bakbananen, cassave, gierst en andere granen in subsahara-Afrika tot rijst en meer brood in het Midden-Oosten. Vlees is niet het hoofdbestanddeel van de maaltijd.

De keuken kan onderverdeeld worden in drie regionale keukens:

Comments are closed.