Bara (distrikt)

Bara er et av Nepals 75 distrikter.

Areal er 1 190 km², og folketall var i 2001 559 135.

Det hører til Narayani sone i Sentralregionen. Hovedstaden heter Kalaiya og hadde i 2005 en anslått befolkning på 39 367.

Bara ligger i det østlige Tarai, det tropiske, flate slettelandet som er forma av jord fra elvene som flyter østover og ender i den bengalske bukt.

I vest grenser Bara mot Parsa, i nord mot Makwanpur, i øst mot Rautahat og i sør mot den indiske delstaten Bihar.

Distriktet har 98 landsbyutviklingssoner og 1 bykommune. Byinnbyggere 5,8% (2001).

Forventa gjennomsnittlig levealder 60,7 år. Barnedødelighet pr. 1 000 fødte 69,6. (Alle tall fra 2001.) Barn under 5 som er kortvokste på grunn av underernæring 50,4% (2004). Uten reint drikkevann 5,9% (2001). Leger 6 (2002).

Høykaste-befolkning 9,0%, dalit 16,88%. Muslimer 13,4%, buddhister 4,5%. (Alle tall 2001.)

Befolkningsgruppa som dominerer distriktet er Madhesi med indisk språk og hinduisk religion. Det finnes også 13,4% muslimer. Distriktet har også innslag av tharu.

Achham · Arghakhanchi · Baglung · Baitadi · Bajhang · Bajura · Banke · Bara · Bardiya · Bhaktapur · Bhojpur · Chitwan · Dadeldhura · Dailekh · Dang · Darchula · Dhading · Dhankuta · Dhanusa · Dolakha · Dolpa · Doti · Gorkha · Gulmi · Humla · Ilam · Jajarkot · Jhapa · Jumla · Kailali · Kalikot · Kanchanpur · Kapilvastu · Kaski · Katmandu · Kavrepalanchok · Khotang · Lalitpur&nbsp

Seattle Sounders FC Second Away DEMPSEY 2 Jerseys

Seattle Sounders FC Second Away DEMPSEY 2 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

;· Lamjung · Mahottari · Makwanpur · Manang · Morang · Mugu · Mustang · Myagdi · Nawalparasi · Nuwakot · Okhaldhunga · Palpa · Panchthar · Parbat · Parsa · Pyuthan · Ramechhap · Rasuwa · Rautahat · Rolpa · Rukum · Rupandehi · Salyan · Sankhuwasabha · Saptari · Sarlahi · Sindhuli · Sindhulpalchok&nbsp where to buy a meat tenderizer;· Siraha · Solukumbu · Sunsari · Surkhet · Syangja · Tanahu · Taplejung · Terhathum · Udayapur

·

Comments are closed.