Greenstone Mountain (berg i Kanada)

Greenstone Mountain är ett berg i Kanada. Det ligger i provinsen British Columbia, i den södra delen av landet, 3 300 km väster om huvudstaden Ottawa. Toppen på Greenstone Mountain är 1 788 meter över havet, eller 314 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 14,1 km. Greenstone Mountain ligger vid sjön Kwilalkwila Lake.

Terrängen runt Greenstone Mountain är huvudsakligen kuperad, men åt sydväst är den platt best metal water bottle. Den högsta punkten i närheten är Chuwhels Mountain, 1 883 meter över havet, 8,5 km sydost om Greenstone Mountain. Trakten runt Greenstone Mountain är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer. electric clothes shaver. Närmaste större samhälle är Logan Lake, 16,7 km sydväst om Greenstone Mountain. I trakten runt Greenstone Mountain finns ovanligt många namngivna insjöar.

I omgivningarna runt Greenstone Mountain växer i huvudsak barrskog. Ett kallt stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 2 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är december, med -10 °C.

Comments are closed.